Lastenboek: Jouw Weg naar een Zorgeloze Houtskeletwoning

Bouw Zonder Zorgen en Betreed Binnen enkele Maanden Jouw Volledig Afgewerkte Huis

FDW Woningbouw Zorgt voor Jou!

Bij FDW Woningbouw hoef je je geen zorgen te maken, ongeacht welke stijl je verkiest - landelijk, modern, design, of tijdloos. Wij staan garant voor kwaliteit in constructie en afwerking. Onze houtskeletwoningen zijn niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk vanwege het gebruik van hout, maar ook door onze geavanceerde bouwmethoden.

Bij FDW Woningbouw hoef je je geen zorgen te maken, ongeacht welke stijl je verkiest - landelijk, modern, design, of tijdloos. Wij staan garant voor kwaliteit in constructie en afwerking. Onze houtskeletwoningen zijn niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk vanwege het gebruik van hout, maar ook door onze geavanceerde bouwmethoden.

Een energiezuinig huis dat goed is voor het milieu is een uitdaging. Het vereist uitstekende isolatie en luchtdichtheid, maar ook goede ventilatie voor een gezonde leefomgeving. FDW Woningbouw overwint deze uitdaging dagelijks met succes.

Onze houtskeletwoningen behouden hun luchtdichtheid op lange termijn, waardoor ze warm blijven in de winter en aangenaam koel in de zomer. We vermijden koudebruggen, gebruiken extra luchtdichte platen aan de binnenzijde van de wanden, en minimaliseren kieren en voegen. Kortom, we zorgen voor maximaal comfort en energie-efficiëntie.

Houtskeletbouw: Wat Je Mag Verwachten

FDW Woningbouw biedt jou de sleutel-op-de-deur oplossing voor jouw houtskeletwoning. Wij bouwen volledig afgewerkte woningen, maar als je liever de binnenafwerking zelf wilt doen, kunnen wij ook enkel de ruwbouw verzorgen.

Onze diensten omvatten:

Fundering

Onze experts voeren een grondige stabiliteitsstudie uit en zorgen voor een versterkte betonplaat van 20 cm met wapeningsnetten, waardoor een stevige basis voor je houtskeletwoning ontstaat.

Riolering

We werken samen met architecten om een rioleringsplan te ontwerpen dat voldoet aan de nieuwste en strengste normen, voor efficiënt beheer van afvalwater in je huis.

Muren en wanden

Onze muren en scheidingswanden worden geconstrueerd met robuuste systeemelementen, voorzien van 140 mm isolatie en vochtbestendige Durélis panelen, wat zorgt voor structuurstabiliteit en energie-efficiëntie.

Isolatie

We verbeteren de natuurlijke isolatie-eigenschappen van hout door 140 mm rotswolisolatie aan de muren toe te voegen, wat zorgt voor comfortabele temperaturen en energiebesparing.

Verdieping

De vloerstructuur is voorbereid voor eenvoudige vloerbedekking, met stevige verticale massieve grenen balken en luchtdichte Durélis vloerpanelen, wat zorgt voor een solide en luchtdichte basis.

Dak

Onze daken worden geconstrueerd met hoogwaardige materialen en nauwkeurig vakmanschap. Ze zijn ontworpen om dampopen en 100% waterdicht te zijn, met verschillende dakbedekkingsopties.

Ramen & Deuren

We gebruiken duurzame houten frames voor buitenramen en deuren, met dubbele beglazing en neopreen afdichting voor luchtdichtheid, wat zorgt voor comfort en energie-efficiëntie.

Trap

Onze open of gesloten trappen zijn meestal gemaakt van massief grenen hout, wat zorgt voor duurzaamheid en elegantie. De treden en zijkanten zijn dik voor stabiliteit en stijl.

Binnendeuren

Onze binnendeuren zijn gemaakt van massief grenen hout en voorzien van neopreenrubberen afdichtingen voor luchtdichtheid, wat zorgt voor een rustige en tochtvrije binnenomgeving.

Elektriciteit

Onze elektrische experts werken samen met jou om een op maat gemaakt elektriciteitsplan te creëren, waarbij ze advies geven over stopcontactplaatsing, verlichting en zelfs de mogelijkheid van zonnepanelen.

Verwarming

We geven prioriteit aan isolatie om de behoefte aan actieve verwarming te minimaliseren. Dit maakt eco-vriendelijke en efficiënte verwarmingsopties mogelijk, zoals vloerverwarming met warmtepompen.

Verluchting

Omdat onze huizen zeer goed geïsoleerd en luchtdicht zijn, implementeren we actieve ventilatiesystemen om een gezonde binnenluchtkwaliteit te handhaven, inclusief opties voor warmteterugwinning.

Vloeren

Kies uit een breed scala aan vloeropties, waaronder natuursteen en authentiek parket, vakkundig geïnstalleerd door ons team.

Wandbekleding

Met een houtskeletwoning kun je de binnenmuren bekleden met het materiaal van jouw keuze, dankzij onze aanpasbare constructie.

Gevelsteen

Voegwerken

Maatkasten – keuken – dressing - …

Ons team van interieurspecialisten staat klaar om je te begeleiden bij elke ruimte, zodat elk detail, van keukenontwerp tot maatkasten, jouw unieke visie weerspiegelt.

Schilderwerken

Laat onze experts de finishing touches verzorgen. We bieden professionele schilderdiensten om de perfecte esthetiek aan je nieuwe woning toe te voegen.